W ramach audycji „Polska Smakuje” prezentujemy naszym słuchaczom przepis na zaparzenie zielonej herbaty.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę zielonej herbaty wsypać do filiżanki, zalać zagotowaną wodą o temperaturze około 70-85 stopni C, parzyć trzy do pięciu minut.
Herbata zielona ma dobroczynny wpływ na różne funkcje naszego organizmu. Najczęściej wymienianą zaletą picia zielonej herbaty jest oczyszczenie organizmu z toksyn oraz korzystny wpływ na naturalną pracę przewodu pokarmowego.
Aloes to źródło substancji cennych dla zdrowia. Jest polecany w przypadku osłabienia i braku odporności. Pomaga również w oczyszczaniu organizmu z toksyn. Wpływa korzystnie na funkcjonowanie układu pokarmowego.
Herbata zielona z aloesem daje uczucie orzeźwienia i lekkości. Pobudza umysł do działania.
Polecana osobom w każdym wieku, a w szczególności osobom dbającym o dobrą kondycję układu trawiennego.
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA JABŁKA GRÓJECKIE POD KRUSZONKĄ
POLSKA SMAKUJE: ZUPA ŚMIETANOWA Z KAMIENNOGÓRSKIM SEREM PLEŚNIOWYM
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KREM Z JABŁEK ŁĄCKICH I SELERA Z SEREM KORYCIŃSKIM SWOJSKIM
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA PLACUSZKI ZE ZSIADŁEGO MLEKA
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KUJAWIOK-WIELKANOCNĄ BABĘ DROŻDŻOWĄ
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SERNIK Z KOZICH SERKÓW
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA DŻEM Z ROKITNIKA
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CIASTO NA BAZIE SOKU JABŁOWEGO
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CHŁODNIK Z WIŚNI
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA ŻEBERKA W MIODZIE
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SANDACZA SMAŻONEGO Z KIEŁBASA MYŚLIWSKĄ I BOROWIKAMI
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA LEMONIADĘ TRUSKAWKOWĄ
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA OLIWKI Z DERENIA – FAŁSZYWE OLIWKI
Więcej o audycji „Polska Smakuje” – KLIKNIJ!