Wesprzyj Radio Warszawa 1% podatku w rozliczeniu PIT za 2019

Home / Wiadomości  / Polska Smakuje: przepis na sandacza smażonego z kiełbasa myśliwską i borowikami

Polska Smakuje: przepis na sandacza smażonego z kiełbasa myśliwską i borowikami

Udostępnij!

W ramach audycji „Polska Smakuje” prezentujemy naszym słuchaczom przepis na sandacza smażonego z kiełbasa myśliwską i borowikami.
Składniki:
Porcja dla 4 osób
4 filety sandacza po 150 g każdy, 200 g kiełbasy myśliwskiej, 2 garście borowików, 15 g masła, 2 ząbki czosnku, 0,5 lampki białego wina półwytrawnego, garść natki pietruszki
Przygotowanie:
Filety z sandacza usmażyć na mocno rozgrzanej patelni skórą do dołu. Po kilku minutach dodać pokrojoną w bardzo cieniutkie plasterki kiełbasę myśliwską. Po chwili dorzucić 2 duże garście borowików i masło. Całość podlać białym winem. Dodać posiekany i roztarty czosnek oraz świeżo siekaną natkę pietruszki.
Potrawę dusić kilka minut, aż do momentu gdy wytworzy się naturalny sos. Podawać od razu po przygotowaniu.
Czas przygotowania: 25 min.
 
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KUJAWIOK-WIELKANOCNĄ BABĘ DROŻDŻOWĄ
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SERNIK Z KOZICH SERKÓW
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA DŻEM Z ROKITNIKA
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CIASTO NA BAZIE SOKU JABŁOWEGO
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CHŁODNIK Z WIŚNI
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA ŻEBERKA W MIODZIE
Więcej o audycji „Polska Smakuje” – KLIKNIJ!

Wesprzyj Radio Warszawa 1% podatku w rozliczeniu PIT za 2019

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close