W ramach audycji „Polska Smakuje” prezentujemy naszym słuchaczom przepis na kremową zupę z jabłek.
Składniki:
1/2 kg jabłek świeżych, 1 marchew duża, 1 mały por, 2 średnie ziemniaki, sok z cytryny, masło do smażenia, 1/2 l soku z jabłek, 1 l wody, 1/2 szklanki jogurtu naturalnego, cynamon, cukier, sól
Przygotowanie:
Umyć i obrać jabłka, a następnie dowolnie pokroić. Skropić sokiem z cytryny. Odstawić.
Warzywa obrać, opłukać, pokroić i przesmażyć na maśle w dużym garnku. Do warzyw dodać jabłka, zalać 1/2 l soku jabłkowego i litrem wody. Gotować około 30 minut. Doprawić cukrem, solą i cynamonem.
Całość zmiksować i doprowadzić do wrzenia. Dodać pół szklanki jogurtu naturalnego i ponownie zagotować.
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KACZKĘ PIECZONA Z WIŚNIĄ NADWIŚLANKĄ I MIODEM DRAHIMSKIM
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SYROP Z KWIATÓW CZARNEGO BZU
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SAŁATKĘ OMEGA 3 Z OLEJEM LNIANYM
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA PARZENIE ZIELONEJ HERBATY
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA JABŁKA GRÓJECKIE POD KRUSZONKĄ
POLSKA SMAKUJE: ZUPA ŚMIETANOWA Z KAMIENNOGÓRSKIM SEREM PLEŚNIOWYM
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KREM Z JABŁEK ŁĄCKICH I SELERA Z SEREM KORYCIŃSKIM SWOJSKIM
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA PLACUSZKI ZE ZSIADŁEGO MLEKA
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KUJAWIOK-WIELKANOCNĄ BABĘ DROŻDŻOWĄ
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SERNIK Z KOZICH SERKÓW
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA DŻEM Z ROKITNIKA
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CIASTO NA BAZIE SOKU JABŁOWEGO
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CHŁODNIK Z WIŚNI
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA ŻEBERKA W MIODZIE
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SANDACZA SMAŻONEGO Z KIEŁBASA MYŚLIWSKĄ I BOROWIKAMI
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA LEMONIADĘ TRUSKAWKOWĄ
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA OLIWKI Z DERENIA – FAŁSZYWE OLIWKI
Więcej o audycji „Polska Smakuje” – KLIKNIJ!