Polska Smakuje: przepis na sandacza smażonego z kiełbasa myśliwską i borowikami
W ramach audycji „Polska Smakuje” prezentujemy naszym słuchaczom przepis na sandacza smażonego z kiełbasa myśliwską i borowikami.
Składniki:
Porcja dla 4 osób
4 filety sandacza po 150 g każdy, 200 g kiełbasy myśliwskiej, 2 garście borowików, 15 g masła, 2 ząbki czosnku, 0,5 lampki białego wina półwytrawnego, garść natki pietruszki
Przygotowanie:
Filety z sandacza usmażyć na mocno rozgrzanej patelni skórą do dołu. Po kilku minutach dodać pokrojoną w bardzo cieniutkie plasterki kiełbasę myśliwską. Po chwili dorzucić 2 duże garście borowików i masło. Całość podlać białym winem. Dodać posiekany i roztarty czosnek oraz świeżo siekaną natkę pietruszki.
Potrawę dusić kilka minut, aż do momentu gdy wytworzy się naturalny sos. Podawać od razu po przygotowaniu.
Czas przygotowania: 25 min.
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KUJAWIOK-WIELKANOCNĄ BABĘ DROŻDŻOWĄ
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SERNIK Z KOZICH SERKÓW
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA DŻEM Z ROKITNIKA
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CIASTO NA BAZIE SOKU JABŁOWEGO
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CHŁODNIK Z WIŚNI
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA ŻEBERKA W MIODZIE
Więcej o audycji „Polska Smakuje” – KLIKNIJ!