Home / Wiadomości  / Ostatnie dni zimowego szaleństwa

Ostatnie dni zimowego szaleństwa

Ostatnie dni zimowego szaleństwa
fot.Lodowisko przed PKiN/facebook

Choć za oknami widać raczej wiosnę, niż zimę, to wciąż można skorzystać z zimowych atrakcji sportowych w stolicy. Sezonowe lodowiska Aktywnej Warszawy czynne będą do końca lutego, natomiast z tych w halach będzie można skorzystać jeszcze w marcu.

 

– Wciąż czynne są nasze cztery lodowiska – lodowisko w parku wodnym Moczydło, lodowisko Toru Łyżwiarskiego Stegny oraz dwa niezwykle klimatyczne sezonowe obiekty na Rynku Starego Miasta i przed Pałacem Kultury i Nauki. Te dwa ostatnie będą czynne do 29 lutego – wyjaśnia Bartłomiej Stępień ze Stołecznego Centrum Sportu AKTYWNA WARSZAWA.

 

Utrzymująca się w ostatnich dniach wysoka temperatura nie ułatwia zadania osobom odpowiedzialnym za funkcjonowanie lodowisk.

 

– Warunki pogodowe sprawiają, że szczególnie w drugiej części dnia na lodowisku pojawia się trochę wody. Mówiąc wprost, temperatury i operujące słońce tak właśnie działają. Natomiast osoby odpowiedzialne za przygotowanie techniczne lodowisk stają w gotowości, by ta jazda była bezpieczna i jak najbardziej komfortowa. I póki co to się udaje – mówi Bartłomiej Stępień.

 

Dla osób, które wolą narty, dostępna jest Górka Szczęśliwicka. Dostosowano ją do aktualnych warunków pogodowych.

 

– W tym momencie narciarze zjeżdżają na zielonym igielicie. Jest to nadal bardzo przyjemne, a jazda w wiosennych temperaturach i w operującym słońcu sprawia mnóstwo frajdy i przyjemności –dodaje.

 

Wstęp na lodowiska na Rynku Starego Miasta i przy Pałacu Kultury jest bezpłatny. Szczegóły na stronie sport.um.warszawa.pl oraz na profilach społecznościowych poszczególnych obiektów.

 

 

Wojciech Dudkowski

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close