W Urzędzie Marszałkowskim w Warszawie wręczono nagrody w ramach konkursu „Smak ekologicznej żywności.” W finale XVI edycji wydarzenia wzięło udział prawie 100 uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych.
Młodzież zmierzyła się z testem wiedzy na temat eko-rolnictwa i certyfikatów jakości.
Takie konkursy zwiększają świadomość młodych ludzi w kwestii zdrowego żywienia – mówi Daniel Łaga z Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego w Warszawie.
Laureatami tegorocznego konkursu zostali: Milena Krawczyk ze Szkoły Podstawowej w Lesznie, Oliwia Jackiewicz z Mińska Mazowieckiego i Bartłomiej Laskowski ze Szkoły Podstawowej w Gniewoszowie.
W kategorii młodzieżowej zwyciężyli: Weronika Bedyk z Drobina, Robert Walterski z Leszna i Aleksandra Nurkiewicz z Ostrowi Mazowieckiej.
Krzysztof Jędrasik