Home / Warto posłuchać  / Polska Smakuje: smaki województwa małopolskiego

Polska Smakuje: smaki województwa małopolskiego

Gośćmi Katarzyny Supeł – Zaboklickiej w audycji „Polska smakuje” w dniu 30 .05.2018 byli etnograf pani Joanna Działdowiec z Muzeum Etnograficznego w Warszawie i Kazimierz Joniec– Prezes Stowarzyszenia Producentów Owoców i Warzyw w Ujanowicach.
Pani Joanna Działdowiec-etnograf, przedstawiła charakterystykę województwa małopolskiego. Podkreśliła, że jest to region bardzo zróżnicowany, o bogatym dziedzictwie smakowym, część tradycji zostało zapożyczonych z sąsiednich regionów a nawet państw.
Pan Kazimierz Joniec-Prezes Stowarzyszenia Producentów Owoców i Warzyw w Ujanowicach odpowiadał na pytanie co to jest i jak wygląda technologia produkcji Suski Sechlońskiej, regionalnego smakołyku czyli podsuszanej śliwki węgierki.

POSŁUCHAJ INNYCH AUDYCJI

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close