Home / Wiadomości  / Miód idealny na wzmocnienie odporności

Miód idealny na wzmocnienie odporności

Chcesz mieć komplet pracowników w okresie przeziębień, wyposaż ich w miód.
Jest nie tylko smacznym i zdrowym zamiennikiem cukru, ale też pomaga wzmocnić odporność – wyjaśnia pszczelarz Albert Radwan.

 
Najlepiej wieczorem przygotować sobie miksturę miodu z wodą.

 
Im miód jest ciemniejszy, tym ma więcej cennych składników mineralnych. Dlatego tak ceniony jest miód spadziowy – wyjaśnia pszczelarz.

 
Miody jasne też mają swoje zalety. Miód akacjowy to dobra alternatywa dla osób, które mają problemy z cukrem.

 
Pszczelarze radzą, by spożywać miody ze swojej strefy klimatycznej. Najlepsze na jesień będą miody późnoletnie, bo zawierają więcej składników antybiotycznych niż te wczesnowiosenne.
Radio RDN Tarnów

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close