Młodzież, która doskonale zna "Smak ekologicznej żywności"

To współzawodnictwo przybliża młodym ludziom zdrowy styl życia. W konkursie „Smak ekologicznej żywności” w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Mazowieckiego wzięło udział około pięćdziesięciu uczniów.
To najlepsi, którzy wygrali eliminacje w swoich szkołach. Ostatecznie laureatów wyłonił test.
Być może niektórzy z nich w przyszłości zostaną producentami zdrowej żywności – mówi Kazimierz Porębski z Urzędu Marszałkowskiego.
Wiedza zdobyta dzięki konkursowi przydaje się na co dzień – podkreśla jedna z laureatek Klaudia Pogorzelska ze gimnazjum w Sterdyni.
Zwycięzcy konkursu „Smak ekologicznej żywności” otrzymali nagrody rzeczowe. Wszyscy finaliści wzięli udział w wycieczce do zoo oraz odebrali gry planszowe.
fot. mazovia.pl