Ruszył konkurs na najlepszy produkt 2019 roku
Ruszyła XIII edycja konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. To konkurs dla mazowieckich producentów żywności na najlepszy produkt roku 2019. Uczestnicy będą konkurować w 8 kategoriach – wyroby piekarnicze, cukiernicze, przetwory mięsne, ryby i przetwory rybne, przetwory owocowe i warzywne, produkty mleczarskie, miody i napoje.
Jak zaznacza członek zarządu województwa Janina Ewa Orzełowska, konkurs skierowany jest nie tylko do firm komercyjnych.
– Przede wszystkim adresowany jest do osób, które zajmują się wytwarzaniem żywności ekologicznej, do kół gospodyń wiejskich. Chodzi o to, żeby promować nasze najlepsze produkty, które z jednej strony są stworzone ekologicznie, a z drugiej strony są bardzo smaczne, bo nie możemy zapominać o walorach smakowych – mówi Janina Ewa Orzełowska.
Konkurs o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego organizowany jest od 2007 roku. Do tej pory tytuł ten otrzymał 181 mazowieckich produktów, a 543 zostały wyróżnione.
Zgłoszony produkt powinien być powtarzalny, aby można go było promować przy różnych okazjach. Zgłoszenia do konkursu należy składać do 29 lutego.
Wypełniony formularz należy przesłać na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa bądź pocztą elektroniczną na adres: [email protected].
Wszystkie dokumenty konkursowe dostępne są na stronie mazovia.pl w zakładce Konkursy/Szkolenia.
Szczegóły znajdują się na portalu mazovia.pl.
Bartosz Święciński