Home / Wiadomości  / Ruszył konkurs na najlepszy produkt 2019 roku

Ruszył konkurs na najlepszy produkt 2019 roku

produkty, jedzenie, żywność
fot. pixabay.com

Ruszyła XIII edycja konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. To konkurs dla mazowieckich producentów żywności na najlepszy produkt roku 2019. Uczestnicy będą konkurować w 8 kategoriach – wyroby piekarnicze, cukiernicze, przetwory mięsne, ryby i przetwory rybne, przetwory owocowe i warzywne, produkty mleczarskie, miody i napoje.

 

Jak zaznacza członek zarządu województwa Janina Ewa Orzełowska, konkurs skierowany jest nie tylko do firm komercyjnych.

 

Przede wszystkim adresowany jest do osób, które zajmują się wytwarzaniem żywności ekologicznej, do kół gospodyń wiejskich. Chodzi o to, żeby promować nasze najlepsze produkty, które z jednej strony są stworzone ekologicznie, a z drugiej strony są bardzo smaczne, bo nie możemy zapominać o walorach smakowych – mówi Janina Ewa Orzełowska.

 

Konkurs o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego organizowany jest od 2007 roku. Do tej pory tytuł ten otrzymał 181 mazowieckich produktów, a 543 zostały wyróżnione.

 

Zgłoszony produkt powinien być powtarzalny, aby można go było promować przy różnych okazjach. Zgłoszenia do konkursu należy składać do 29 lutego.

 

Wypełniony formularz należy przesłać na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa bądź pocztą elektroniczną na adres: [email protected].

 

Wszystkie dokumenty konkursowe dostępne są na stronie mazovia.pl w zakładce Konkursy/Szkolenia.

 

Szczegóły znajdują się na portalu mazovia.pl.

 

Bartosz Święciński

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close