Home / Warto posłuchać  / Polska smakuje: miód

Polska smakuje: miód

W audycji „Polska smakuje” gośćmi Katarzyny Supeł-Zaboklickiej byli Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Pan Jan Krzysztof Ardanowski oraz Pani Małgorzata
Pucer z Pasieki Pucer.

Reporter Radia Warszawa pytał Warszawiaków, o to do czego wykorzystują miód oraz po jaki miód sięgają.
Minister Jan Krzysztof Ardanowski podkreśla, że zdecydowana większość polskiej żywności to żywność o wysokich parametrach i wartą ją kupować. Minister stwierdza, że warto kupować mniej żywności, ale wysokiej jakości.
Znaki Jakościowe takie jak Poznaj Dobrą Żywność według Pana Ministra powinny być podstawowym kryterium wyboru produktów żywnościowych.
Pani Małgorzata Pucer z Pasieki Pucer opowiedziała o miodach, na których znalazł się znak Programu „Poznaj Dobrą Żywność”. Rozmówczyni szczególnie polecała miód mazurski miód akacjowy z poziomkami oraz miód z dodatkiem cynamonu. Przedstawicielka Pasieki Pucer zaznaczyła, że firma starała się o znak Programu Poznaj Dobrą Żywność, ponieważ to szansa na promocja produktów w Polsce i za granicą, a także ten znak pomaga dokonywać świadomych wyborów konsumentom.
Jabłkowe placuszki z nutą cynamonu i miodem lipowym Pasieka PUCER Dariusz i
Małgorzata Pucer
Składniki:
. 2 jabłka
. 2 jajka
. 5 łyżek mąki owsianej
. 1 łyżeczka oleju (opcjonalnie do smażenia)
. 1 łyżeczka cynamonu
. 1 łyżka miodu lipowego Pasieka Pucer
. garść borówek do dekoracji
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki zmiksować, dodać pokrojone w cząstki jabłka. Z przygotowanej masy smażyć placuszki z dwóch stron. Podawać z borówkami polewając odrobiną miodu lipowego.
Przepis pochodzi z Katalogu Poznaj Dobrą Żywność
Audycja powstaje we współpracy z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

POSŁUCHAJ INNYCH AUDYCJI

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close